Masterclass Doe Maar Normaal!

Masterclass Doe Maar Normaal!

Een inspirerende eyeopener waarin de Nederlander centraal staat!

Wat is normaal?

Nederlanders zien zichzelf graag als de norm. Zakendoen in den vreemde is ons niet vreemd. Dat doen wij al eeuwen, en met succes! Toch is er door die eeuwen heen wel het een en ander veranderd. Zo gaat internationaal zakendoen tegenwoordig over wederzijds gewin en niet over het veroveren en uitbuiten van mensen. We spreken veel vreemde talen, maar komen we de ander daarmee ook echt tegemoet?

Als wij onszelf als de norm zien in internationale speelveld en we bogen hierbij grotendeels op ons verleden, hoe bestendig is dat dan voor de toekomst? En wat is de norm? Die typisch Nederlandse norm? En wat kunnen we daarmee in relatie tot andersdenkenden?

In deze masterclass geef ik je het antwoord! Ik ga je laten zien hoe je als Nederlander invulling geeft aan jouw (zakelijke) communicatie met de rest van de wereld.

Waar gaan we het over hebben?

Je ontdekt wat jouw kwaliteiten en beperkingen zijn als Nederlander. Geen verhaal over tulpen, klompen en stroopwafels, maar een verhaal over wat voor ons heel logisch is en voor een ander misschien helemaal niet. Denk hierbij aan hoe wij omgaan met planning en tijd. Waar komt dat eigenlijk vandaan? En houdt die strakke planning ook stand als je een afspraak maakt met iemand uit een andere cultuur? En hoe kijken bijvoorbeeld een Braziliaan of een Pool tegen het begrip tijd aan?

Wat levert het op?

Ik laat je zien wat ervoor nodig is om als Nederlander in den vreemde nog succesvoller te zijn. Jouw toekomstige gesprekken met andersdenkenden, bijvoorbeeld klanten, leveranciers en collega’s, krijgen direct een ander karakter. Je breekt sneller het ijs, je creëert meer onderling begrip en je bent veel beter in staat om je doel op een efficiënte manier te bereiken. Kortom: je bent in staat cultuurkloven te overbruggen en cultuurverschillen in jouw voordeel te gebruiken.

Voor wie?

De masterclass kan worden gegeven in het Nederlands, Engels en Frans, afhankelijk van de aanwezige doelgroep. Het maximale aantal deelnemers is 40. Het is geen bezwaar als niet alle deelnemers Nederlander zijn. Juist de aanwezigheid van andersdenkenden vergroot de dynamiek in de masterclass. De masterclass is interactief en geeft deelnemers de kans om het geleerde te laten bezinken en, waar nodig, ter discussie te stellen. Kijken naar jezelf werkt ook op de lachspieren. Dus bereid je voor op een enerverende sessie!

De duur

Afhankelijk van de actieve betrokkenheid van de deelnemers duurt deze masterclass 1,5 tot 2 uur.

Interesse? Neem dan vandaag nog contact op!