OVER MIJ

“We don’t see things as they are, we see them as we are.”― Anaïs Nin

Mijn naam is Hilde Ellerbroek-de Graaff, mensenmens met een bovengemiddelde nieuwsgierigheid naar de drijfveren van anderen.

Lastig?

Tijdens mijn studie Internationale Bedrijfscommunicatie, mijn verblijven in het buitenland en mijn jarenlange werkervaring in een internationale werkomgeving, is het mij opgevallen dat veel mensen cultuurverschillen zien als probleem of zelfs als bedreiging. En dat terwijl deze verschillen juist van enorme toegevoegde waarde kunnen zijn voor individuen, teams en organisaties!

Iedereen is anders. Heerlijk toch? Waar veel mensen dit zien als “lastig” vind ik het vooral razend interessant hoe dit komt, hoe het zich uit en wat je er allemaal mee kunt.

Verschillen

Miscommunicatie komt vaak voort uit een verschil in waarden en normen. Helaas vormen de waarden en normen meestal niet het onderwerp van gesprek. We gaan elkaar te lijf met standpunten en vooroordelen. Jammer, want maar al te vaak blijkt dat er veel meer overeenkomsten zijn dan verschillen. Door te focussen en op de overeenkomsten en de toegevoegde waarde van de verschillen, ontstaat een fantastisch speelveld met veel kansen en mogelijkheden.

Iedereen is anders

Iedereen is anders en daarmee is iedereen dus ook automatisch gelijkwaardig. Mens-zijn is universeel. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Er is daarbij geen sprake van goed of slecht. Er is hooguit sprake van “anders”. En anders is zo leuk!

Of je nu ondernemer bent, manager of medewerker. Of je nu komt uit de Nederlandse klei, uit de Zuid-Amerikaanse jungle of uit een Aziatische rivierdelta, ik laat je graag kennismaken met de wondere wereld van cultuur. Daarbij draait alles om drijfveren. We zijn allemaal anders. Hoe mooi is het dan om dit in jouw voordeel te laten werken! Stel je open, verwonder je en stap over je eigen grenzen heen. Dan ligt de wereld aan je voeten.

Mensenwerk

Werken met mensen is het mooiste dat er is. Ik vind het geweldig om me te verdiepen in wat jou drijft, in wat jouw teamgenoten drijft en vooral in hoe we dit voor je kunnen laten werken. Dit doe ik met enthousiasme en energie. En ik ben Nederlandse. Ik ben mij zeer bewust van wat dat betekent voor mijn manier van doen. Wat normaal is voor mij, is dat niet automatisch voor een ander. Daarom ben ik ook zo nieuwsgierig naar anderen. Daarom ben ik nieuwsgierig naar jou.

Ook nieuwsgierig geworden? Bel me, stuur me een mailtje of vul het contactformulier op deze website in. Na ons gesprek is jouw wereld altijd een klein stukje groter.